Valencia

Valencia

Valencia ligt in het zuiden van Spanje en ook aan het water. het is daar het meeste deel van het jaar aangenaam weer. Met een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar is de stad de thuishaven geweest van de Romeinen, Visigoten en moslims sinds de stichting in het jaar 139 voor Christus en beschikte het over een van de grootste historische centra van Europa.

Centrale Markt en Torens Serranos
Kathedraal en Plaza de la Virgen
Stad van de Kunsten en de Wetenschappen en Oceanogràfic

“Valencia” verder lezen

Phú Yên

Phu Yen

Phú Yên ligt in het centrum van Vietnam en aan de kustlijn. Phú Yên is een deel van de stad Tuy Hòa en is erg mooi en de stranden zijn als een paradijs. Er is alles wat je wilt en toch is het een kleine en gezellige stad, wat het perfect maakt om er je vakantie te spenderen.

Ganh Da Dia – Grote “bijenkorf”
Rode fruit boomgaard en een grote dam

Ben TreBen Tre

Terug in Ben Tre, voor het vieren van mijn schoonouders 60e verjaardag. Volgende de oude traditie, worden verjaardagen niet gevierd, uitzondering hierop zijn de verjaardagen van 60, 70, 80 etc.

4 Seizoenen van Rhoon

Herfst
Winter
Lente
Zomer
4 seasons of rhoon

Het is altijd leuk om te zien hoe je omgeving verandert in de vier seizoenen van het jaar. Natuurlijk is het elk jaar anders, maar de vier seizoenen hebben altijd weer een ander aanzicht, hoe klein de verschillen ook zijn.

Giethoorn


 

GIETHOORN

Giethoorn is een waterstreekdorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland in de Nederlandse provincie Overijssel en ligt tussen Steenwijk en Meppel.

Het dorp telt 2620 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes (meer dan 176 bruggetjes), waterwegen en punters. Het wordt ook wel het ‘Hollands Venetië’ genoemd. Giethoorn is langgerekt en bestaat uit drie buurten die steeds versprongen van elkaar liggen. In het noorden is dat het Noordeinde, dan volgt de Middenbuurt en ten slotte het Zuideinde. De Dorpsgracht is de centrale as van Giethoorn en eindigt in het zuiden in het Zuideindiger Wijde.

Ben Tre 

Ben Tre

Terug in Ben Tre, voor het vieren van mijn neefje z’n eerste verjaardag (dit is tevens ook de belangrijkste verjaardag voor de vietnamezen), maar ook om de pasgeboren pups van Mina de hond te bekijken.

Phnom Penh


Phnom Penh
Phnom Penh voorheen bekend als Chaktomuk (“Four Faces”), is de hoofdstad en grootste stad van Cambodja. Gelegen aan de oevers van de Tonle Sap en de Mekong rivier, is Phnom Penh de nationale hoofdstad sinds de Franse kolonisatie van Cambodja en is uitgegroeid tot het centrum van de natie van de economische en industriële activiteiten, evenals het centrum van politiek, cultureel erfgoed en de diplomatie van Cambodja.

Royal Palace

Het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, Cambodja, is een complex van gebouwen die dienst doet als de koninklijke residentie van de koning van Cambodja. Zijn volledige naam in de Khmer taal is Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk Serei Mongkol. De koningen van Cambodja verbleven hier sinds het werd gebouwd in 1860, met een periode van afwezigheid toen het land tijdens en na het bewind van de Rode Khmer in beroering kwam.

Ankor Wat

 


Angkor Wat

Angkor Wat (“Hoofdstadtempel”) is het grootste religieuze monument ter wereld, de site meet ongeveer 1.626.000 m2. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoe-tempel van de god Vishnu voor het Khmer-rijk, geleidelijk transformeerde dit in een boeddhistische tempel rond het einde van de 12e eeuw. Het werd gebouwd door de Khmer koning Suryavarman II vroeg in 12de eeuw in Yasodharapura (nu “Angkor”), de hoofdstad van het Khmer-rijk, als nationale tempel en uiteindelijke mausoleum. Anders dan de Shaiva traditie van de vorige koningen, was Angkor Wat gewijd aan Vishnu. Het is de enige best bewaarde tempel gebleven sinds de oprichting.

Ta Prohm
Bayon

Keukenhof

Picture71 Picture72

 

Picture73Picture74

 

Picture75Picture76
Keukenhof

Keukenhof, ook bekend als de tuin van Europa, is een van de grootste bloementuinen van de wereld. Het is gevestigd in Lisse. Volgens de officiele website van de keukenhof, worden er elk jaar zo’n 7 miljoen bollen geplant, over een oppervlakte van 43 hectare. Kijk eens wat een mooie bloemen!