Bến Tre

Picture67Picture68

 

Picture70

Bến Tre

Na een fanatastische tour in het noorden van Vietnam, ben ik weer in Ben Tre stad om de pasgeboren baby te bezoeken van mijn zwager. Uiteraard ook om de rest van de familie weer te zien.

 

Hạ Long Bay

Picture63Picture64

Picture67
Hạ Long Bay

Halong Baai (betekent letterlijk: aflopende draken baai) is een UNESCO Wereld Erfgoed en de baai behoort tot Long City ha in de provincie Quang Ninh. Halong Baai heeft een oppervlakte van ongeveer 1553 km2, met inbegrip van 1,960-2,000 eilandjes, waarvan de meeste van kalksteen zijn.

Picture65Picture66

Thiên Cung cave

Thiên Cung Cave (Hemelse Grot) is alleen bereikbaar per boot. De grot ziet er heel mooi uit, net als de andere grotten in Vietnam trouwens.

 

Hanoi

Picture61Picture62

Hà Nội

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de tweede grootste stad van het land. De stad ligt aan de rechteroever van de Rode Rivier. Hanoi is 1760 km (1090 mijl) ten noorden van Ho Chi Minh City en 120 km (75 mijl) ten westen van Hai Phong stad.

De “Tempel van de Literatuur” (Van Mieu – Quốc Tử Giám) is een tempel van Confucius in Hanoi, deze tempel was de eerste nationale universiteit. De tempel werd gebouwd in 1070 ten tijde van keizer Lý Thánh Tông. De tempel is ook afgebeeld op de achterkant van de 100.000 Vietnamese đồng bankbiljet.

Picture59Picture60

Hồ Chí Minh Mausoleum

Hanoi is ook de plaats van de mausoleum van Ho Chi Minh. Best wel indrukwekkend.

 

Bắc Hà

Picture57Picture58

Bắc Hà

Bac Ha is beroemd om zijn markt op zondagmorgen, waar duizenden lokale bevolking verzamelen en de vrouwen gekleed gaan in hun zeer ingewikkelde handgemaakte kostuums (het duurt drie tot vijf maanden om een kostuum met de hand te borduren) en waar alle soorten dieren worden verkocht.

Picture56

Bắc Hà Palace

De Vua MEO, gebouwd in 1921 door de Fransen om de Bloemen Hmong opperhoofd Hoàng A Tuong gelukkig te houden, is dit bizarre paleis gebouwd in een soort van ‘oosterse barok’ stijl aan de noordelijke rand van Bac Ha.

Lào Cai

Picture54

Picture55

Lào Cai

Lao Cai is een stad in de noordwestelijke regio van Vietnam. Het is de hoofdstad van Lao Cai Provincie. De stad grenst aan de stad van Hekou Yao zelfstandige staat, in de provincie Yunnan in het zuidwesten van China. Het ligt op de kruising van de Rode rivier (Sông Hồng) en de rivier de Nanxi (Yunnan). De stad werd binnengevallen door de Chinezen in 1979 en de grens was gesloten en niet heropend tot 1993.

Fansipan

Picture52

Picture53

Fansipan

Phan Xi Pang (Fansipan) is de hoogste berg in Vietnam, op 3143 meter (10.312 ft). Je kan de kabelbaan nemen en op de weg naar boven gaat je door de wolken, vervolgens is het dan nog een heel eind lopen om het hoogstse punt te bereiken van de berg (ik ben er geweest en heb de foto als bewijs).

Cat Cat Village

Picture50

PIcture51

Cat Cat Village

Het dorp “Cat Cat” werd gevormd in de 19e eeuw door het verzamelen van een aantal families die behoren tot sommige etnische groepen die in bergachtige gebieden in het noorden van Vietnam leven, met name de zwarte H’Mong groep. Ze leefden naast elkaar langs de bergwand en gecultiveerd rond hun huizen. Rijst en maïs worden gekweekt in terrasvormige velden, wat ons een prachtig uitzicht geeft om naar te kijken.

Sa Pa

Picture48

Picture49

Sa Pa

Sa Pa is een grensstad en de hoofdstad van het Sa Pa District in de Lao Cai provincie in het noordwesten van Vietnam. De stad is hoog in de bergen en meestal is het daardoor erg mistig zoals je kunt zien.